'Ik sprak Marc Overmars laatst, hij zei dat Ajax nog iets van deze club kan leren'

'Ik sprak Marc Overmars laatst, hij zei dat Ajax nog iets van deze club kan leren'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 16:05zo 24-03-2019 om 16:05

Frank de Boer is diep onder de indruk van de faciliteiten van Atlanta United. Ook Marc Overmars, met wie De Boer samenwerkte bij Ajax, heeft zijn bewondering laten blijken. 

"Ze hebben hier goed in de keuken gekeken bij grote Europese clubs", vertelt De Boer in een groot interview met het Algemeen Dagblad. Atlanta beschikt onder meer over een trainingscomplex van 60 miljoen euro. "Alles is top van de top. Ik sprak Marc Overmars laatst. Die zei dat ze zelfs bij Ajax iets konden leren van de manier waarop het hier in zo'n korte tijd is opgezet." Atlanta werd in 2014 opgericht en is bezig aan z'n derde seizoen in competitieverband. 

De Boer denkt dat zijn nieuwe club te vergelijken is met Ajax. "Ze willen jonge, talentvolle spelers een podium geven. Tegelijk trekken ze flink de portemonnee voor spelers. De Argentijn Gonzalo Martínez werd in de zomer voor 15 miljoen dollar gekocht van River Plate. Miguel Almirón ging juist voor 27 miljoen naar Newcastle United."

De eerste drie competitieduels van Atlanta in het nieuwe Major League Soccer-seizoen leverden twee punten op. Over een week gaat de club op bezoek bij Columbus Crew. 

Lees ook: 'Allemansvriend' De Boer moest met zaakwaarnemers praten: 'Belachelijk'

Poll

Gaat De Boer in Atlanta wél slagen?

(8526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws