'Crisis' in Duitsland: 'Vergelijk het met Nederland, dan beland je in een vacuüm'

'Crisis' in Duitsland: 'Vergelijk het met Nederland, dan beland je in een vacuüm'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 16:45zo 24-03-2019 om 16:45

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 16:46zo 24-03-2019 om 16:46

Duitsland zit zowel op nationaal als op clubniveau in een mindere fase. Volgens oud-voetballer Erik Meijer is het vergelijkbaar met de mindere fase die het Nederlands elftal heeft gehad.

"Het is wel even schrikken dat er geen enkele Duitse club door is naar de kwartfinales, maar van paniek is volgens mij geen sprake", aldus Meijer in gesprek met de NOS. "Wel is het opmerkelijk dat Bayern dit keer de slag gemist heeft. Dat wijt ik aan het matige transferbeleid van afgelopen zomer."

Ook bij het nationale elftal loopt het stroef. "Het WK was natuurlijk belachelijk slecht, de Nations League leverde degradatie op en op clubniveau is Duitsland dus niet meer vertegenwoordigd in de Champions League. Dan is het logisch dat iedereen zich even achter de oren krabt en naar verklaringen gaat zoeken", aldus Meijer.

Volgens Meijer werd het na de gewonnen wereldtitel in 2014 minder bij onze oosterburen. "Vergelijk het een beetje met Nederland. De Sneijders, Van Bommels en Van Nistelrooijs waren even niet voorhanden en dan beland je zowel op nationaal als op clubniveau in een vacuüm. Er zit nu even een knik in, maar dat lossen ze wel op in Duitsland."

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws