Voetbalwereld eert Johan Cruijff op sterfdag: 'Voor altijd onze inspiratie'

Voetbalwereld eert Johan Cruijff op sterfdag: 'Voor altijd onze inspiratie'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 17:27zo 24-03-2019 om 17:27

De voetbalwereld staat stil bij het overlijden van Johan Cruijff, zondag precies drie jaar geleden. Onder meer zijn oude clubs Ajax en FC Barcelona besteden aandacht aan de sterfdag van de legendarische nummer veertien.

Ajax en FC Barcelona staan via de social mediakanalen stil bij zijn sterfdag. 'Voor altijd onze inspiratie. Voor altijd Johan Cruijff', schrijft Ajax. 'Altijd in onze gedachten. Drie jaren zonder jou. Maar jouw nalatenschap zal altijd blijven bestaan', schrijft Barcelona.

Zoon Jordi Cruijff eert zijn overleden vader op Instagram. 'Voor velen was je een idool als speler of coach, een visionair en iemand die om anderen gaf (met je stichting). Voor mij ben je, was je en zul je voor altijd mijn vader blijven, mijn held. Bedankt voor je liefde, levenslessen en alle menselijke waarden die je ons hebt gegeven.' Ook Rond Nederland - Duitsland is er aandacht voor de sterfdag van nummer 14, die precies drie jaar geleden overleed aan de gevolgen van longkanker. Op de grote schermen in de Johan Cruijff Arena is een compilatie te zien van mooie acties van Cruijff.

Johan Cruijff Boulevard

Op de sterfdag van Cruijff maakt AT5 verder bekend dat de gemeente onderzoekt of er draagvlak is om de Arena Boulevard bij de Johan Cruijff Arena te veranderen in Johan Cruijff Boulevard. Dat onderzoek wordt gedaan onder bedrijven dit daar gevestigd zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws