Van der Vaart liet 'Van Persie-rol' in Zwolle lopen: Ik vlóóg over het veld

Van der Vaart liet 'Van Persie-rol' in Zwolle lopen: "Ik vlóóg over het veld"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 19:45zo 24-03-2019 om 19:45

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 19:57zo 24-03-2019 om 19:57

Rafael van der Vaart had dit seizoen zomaar bij PEC Zwolle kunnen spelen. De routinier was in beeld om bij de eredivisionist een 'Robin van Persie'-rol te vervullen. Van der Vaart vertelt dat in gesprek met NRC. 

De carrière van Van der Vaart ging de laatste jaren als een nachtkaars uit. In Denemarken, bij FC Midtjylland, kwam de linkspoot steeds minder aan spelen toe. "In het begin functioneerde het perfect: Van der Vaart kwam naar Midtjylland en elke bal moest bij mij worden ingeleverd. Maar dan verlies je een keer, raak je geblesseerd, gaan ze een andere stijl hanteren. Op de training was ik vaak de beste en dan nog zat ik niet bij de selectie", blikt hij terug.

Na zijn afscheid bij Midtjylland meldde Van der Vaart zich in Nederland. "Afgelopen zomer trainde ik mee met Zwolle, bij John van 't Schip. Hij beoordeelde me op wat ik kon en accepteerde de dingen die ik nu minder had. Nou, ik vlóóg over het veld, gaf assists, ballen die niemand kon doorzien. Net weer een jongen, dankzij een trainer die weet hoe hij met je om moet gaan."

Van Persie-rol
Tot een samenwerking kwam het niet. "Ik had bij Zwolle de rol gekregen die Van Persie bij Feyenoord heeft. Maar uiteindelijk heb ik voor m'n gezin gekozen. Puur sportief gezien had ik nu nog wel kunnen voetballen."

Estavana Polman, de vriendin van Van der Vaart, is professioneel handbalster bij Esbjerg in Denemarken. Van der Vaart ging in de zomer aan de slag bij de gelijknamige voetbalclub. Hij hing in oktober 2018 zijn kicksen aan de wilgen. 

Lees ook: Van der Vaart: 'Ik dacht: heb je stront in je ogen? Maar ik zei er niets van'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws