Van der Vaart: 'De Jong mist scorend vermogen en beslissende pass voor nummer 10'

Van der Vaart: 'De Jong mist scorend vermogen en beslissende pass voor nummer 10'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 21:17zo 24-03-2019 om 21:17

Rafael van der Vaart vindt Frenkie de Jong geen geschikte speler om op nummer tien te spelen. Dat heeft te maken met zijn statistieken én het geven van 'de beslissende pass'.

"Hij mist daar het scorende vermogen voor en mist de absolute beslissende pass", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Het is een speler die het elftal rust geeft. Hij komt de bal halen en verliest hem bijna nooit. Als je zo goed bent moet je eigenlijk meer doelpunten maken, maar hij krijgt de bal op de eigen zestien, heeft geen angst en draait daar door. Dat is bijna het allermoeilijkste van het voetbal. Daarom speelt Wijnaldum zo goed."

"Toen Frenkie de Jong niet speelde hadden we Strootman en Wijnaldum op het middenveld. Daar verwachtten we veel van omdat ze bij AS Roma en Liverpool speelden. We hadden geen nummer tien meer. Hij (De Jong, red.) komt in het veld en daarom heeft Wijnaldum niet meer de druk dat hij het spel moet maken. Helaas voor hem is Strootman er nu uit. Wijnaldum kan zich bezig gaan houden met box-to-box en vechten. Dan krijgt hij zijn kansen en gaat hij zijn goals maken."

FC Barcelona legde 75 miljoen euro neer voor De Jong. De Catalanen zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan, verzekert Van der Vaart. "Bij Barcelona is het niet zo dat ze twee wedstrijden van hem zien en even tachtig miljoen neerleggen. De scouts wisten dit al. Daarom hebben ze hem gehaald."

Poll

Eens met Van der Vaart?

(732 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws