Spelersrapport: Memphis MVP, vier onvoldoendes na onfortuinlijke nederlaag

Spelersrapport: Memphis MVP, vier onvoldoendes na onfortuinlijke nederlaag

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 22:50zo 24-03-2019 om 22:50

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 23:37zo 24-03-2019 om 23:37

Op onfortuinlijke wijze is Nederland zondagavond na een sterke tweede helft alsnog onderuit gegaan tegen Duitsland. De ploeg van Ronald Koeman toonde veerkracht onder aanvoering van Memphis Depay, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit. 

Jasper Cillessen – 6,5: In de eerste helft hield Cillessen het Nederlands elftal een aantal keer op de been met een goede redding. De drie tegendoelpunten kunnen we de goalie onmogelijk aanrekenen.

Denzel Dumfries – 5: Het was voor Dumfries even aanpoten, spelen tegen Leroy Sané in plaats van tegen een gemiddelde Eredivisie-buitenspeler. Na de theepauze was hij – zoals bijna al zijn teamgenoten – sterker.

Matthijs de Ligt – 5,5: Een aantal keer was De Ligt niet opgewassen tegen de beweeglijke Duitsland-aanvallers. Een aantal momentjes van onoplettendheid maakte hij goed met een fraaie kopbal op aangeven van Memphis. Hij zorgde voor de zeer belangrijke aansluitingstreffer kort na rust. Toch ging het in de slotfase mis, toen Oranje niet goed stond en Nico Schulz de late 2-3 liet aantekenen.

Virgil van Dijk – 6,5: De captain van Oranje speelde een ijzersterke eerste helft. Dat beeld veranderde toen Serge Gnabry na ruim een half uur makkelijk wegliep bij Van Dijk en de centrale verdediger vervolgens ook niet kordaat ingreep. Het resulteerde in de 0-2. Op dat moment na speelde VVD een sterke pot.

Daley Blind – 5,5: Blind was op weinig foutjes te betrappen in de Johan Cruijff Arena. Droeg ook aanvallend zijn steentje bij, zonder te imponeren.

Marten de Roon – 6: Voor rust was De Roon een van de zwakkere schakels in de ploeg van Koeman, maar na een tactische omzetting herpakte hij zich in de tweede helft. Hij schakelde Joshua Kimmich uit en ontpopte zich tot een waardevolle defensieve kracht. Tot ieders spijt kon hij de late winnende treffer van de Duitsers niet voorkomen.

Frenkie de Jong - 6,5: De Jong was weer on fire, zondagavond. In balbezit was het prima, maar vooral in defensief opzicht liet hij onder meer met een aantal puike tackles zien een belangrijke pion te zijn.

Georginio Wijnaldum – 6,5: Wijnaldum heeft zich in een relatief kort tijdsbestek ontwikkeld tot sleutelspeler in dit Oranje. Met zijn dynamische spel is hij, zeker nu hij meer vooruitgeschoven is door Koeman, erg belangrijk.

Quincy Promes – 4,5: Tegen Wit-Rusland kreeg Steven Bergwijn de voorkeur, tegen de Duitsers was het weer Promes' beurt. Helaas kon de aanvaller van Sevilla evenmin overtuigen. Zeer ongelukkig, to say the least.

Memphis Depay – 7,5: Een nieuwe interland, een nieuwe hoofdrol voor Memphis. Met een assist en doelpunt was hij opnieuw de MVP van het Nederlands elftal. Een echte klasbak!

Ryan Babel - 4: Tot twee keer toe kreeg Babel voor rust de kans om iets terug te doen namens Nederland, maar twee keer vond hij de goed keepende Manuel Neuer op zijn pad. Met name zijn eerste kans had hij moeten omzetten in een doelpunt. In de rust werd Babel vervangen door Bergwijn.

Wissels
Steven Bergwijn - 5: Bergwijn was het grootste deel van de tweede helft onzichtbaar en kon zijn stempel niet echt drukken. Een teleurstellende invalbeurt van de PSV-aanvaller.

Luuk de Jong: Speelde te kort voor een beoordeling.

( Emile van de Sande/VoetbalPrimeur )

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws