De Jong oneens met Stekelenburg: 'Altijd te makkelijk om te zeggen, vind ik'

De Jong oneens met Stekelenburg: 'Altijd te makkelijk om te zeggen, vind ik'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 23:19zo 24-03-2019 om 23:19

Frenkie de Jong was diep teleurgsteld na de late 2-3 nederlaag die Oranje zondagavond tegen Duitsland moest incasseren. Volgens de Ajax-controleur had Nederland het aan zichzelf te wijten dat het na de eerste helft achter de feiten aanliep.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman werd bij vlagen overklast en zocht de kleedkamer op met een 0-2 achterstand. "Als je beter staat kun je dit voorkomen", oordeelde De Jong in gesprek met de NOS. Interviewer Jeroen Stekelenburg suggereerde dat het probleem bij de 'mindset' van de spelers lag, maar De Jong ging hier niet in mee. "Ik vind het altijd te makkelijk om te zeggen dat het aan de mindset ligt."

Nederland realiseerde na rust een knappe comeback, maar stond uiteindelijk toch met lege handen. "De teleurstelling was groot in de kleedkamer, zeker. Er werd nog wat gezegd, door de trainer en door een aantal spelers. Vorige keer zat het ons mee, scoorden we op het laatst. En nu zit het hun een beetje mee. Nu moeten we zorgen dat we in de uitwedstrijd (op 6 september, red.) revanche nemen."

Poll

Plaatst Oranje zich voor het EK 2020?

(4615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws