Wotte vertrekt bij Marokkaanse voetbalbond: 'Mijn contract is beëindigd'

Wotte vertrekt bij Marokkaanse voetbalbond: 'Mijn contract is beëindigd'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 12:28ma 25-03-2019 om 12:28

Mark Wotte is ontslagen als coach van Jong Marokko. Dat meldt de bond van het Afrikaanse land maandag in een bondig statement. De eliminatie in de kwalificatie voor het Afrikaans jeugdkampioenschap werd hem fataal.

Wotte zag zijn ploeg zondag worden uitgeschakeld door DR Congo. Hoewel Jong Marokko zondag in eigen huis met 1-0 won, was dat niet genoeg na de 2-0 nederlaag in de eerste wedstrijd vier dagen eerder. Door de uitschakeling verspeelde Jong Marokko ook de kans op een ticket voor de Olympische Spelen van 2020.

Het was voor de Marokkaanse voetbalbond aanleiding om Wotte op straat te zetten. De 58-jarige Nederlander had Jong Marokko sinds de zomer van 2017 onder zijn hoede. Hij was eerder onder meer trainer van ADO Den Haag, FC Utrecht, Southampton en Jong Oranje. Ook was hij technisch directeur van Feyenoord.

'Vandaag is mijn dienstverband bij de Marokkaanse voetbalbond beëindigd zoals contractueel afgesproken nadat het olympische team project is gestopt. Ik wil mijn collega's en stafleden bedanken voor hun uitstekende werk om het Marokkaanse voetbal te verbeteren', laat Wotte weten op Twitter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws