Miljoenendeal PSV: Metropoolregio Brainport Eindhoven wordt hoofdsponsor

Miljoenendeal PSV: Metropoolregio Brainport Eindhoven wordt hoofdsponsor

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 14:03ma 25-03-2019 om 14:03

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 14:21ma 25-03-2019 om 14:21

PSV is erin geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te strikken. De regerend kampioen van Nederland speelt vanaf komend seizoen met 'Metropoolregio Brainport Eindhoven' op het shirt. Dat is een verzamelnaam voor een groep topbedrijven uit Eindhoven en omgeving. 

Philips, ASML, Jumbo, VDL en de High Tech Campus worden de nieuwe hoofdpartners van PSV. Alle bedrijven leveren een financiële bijdrage aan het hoofdsponsorschap. Via de officiële kanalen spreekt PSV van een 'uniek partnership'. 

"Dit is het eindresultaat van intensief en constructief samenwerken. Bijna een jaar geleden liet onze huidige hoofdsponsor energiedirect.nl weten dat ze naar de rug van ons shirt wilden verhuizen. Vrijwel direct daarna hebben we aan de stichting Brainport, de merkhouder van Brainport Eindhoven, laten weten dat er een kans ontstond om een traditioneel sponsorconcept om te buigen naar een innovatieve samenwerking waarvan veel meer partijen kunnen profiteren", legt commercieel directeur Frans Janssen uit.

"Onder de vlag van Brainport Eindhoven creëren we tastbare meerwaarde voor de bedrijven, hun werknemers en eenieder in de regio."

CEO Philips
Henk Valk, CEO van Philips, spreekt namens alle partners zijn tevredenheid uit over de deal. "Alle bedrijven in de regio bouwen mee aan het merk Brainport Eindhoven als innovatieve top-technologieregio van wereldformaat. We delen daarbij één grote uitdaging: het aantrekken en behouden van talent."

"Daarnaast willen we investeren in het vestigingsklimaat en de gezondheid van medewerkers en inwoners, zodat we de nationale en internationale aantrekkingskracht van de regio kunnen versterken. Door onze krachten te bundelen staan we internationaal sterker.”

Over de hoogte van het bedrag dat PSV jaarlijks incasseert, worden geen uitspraken gedaan. Energiedirect betaalde naar verluidt zo'n zes miljoen per seizoen. PSV heeft wel laten weten dat het nu om een hoger bedrag gaat. De vijf bedrijven hebben zich voor meerdere jaren aan de club verbonden. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws