Jaar vertraging voor nieuw Feyenoord-stadion: Te veel risico's aan verbonden

Jaar vertraging voor nieuw Feyenoord-stadion: "Te veel risico's aan verbonden"

25-03-2019 15:42 Laatste update: 15:50
161

Een domper voor Feyenoord. De bouw van het nieuwe stadion van de Rotterdamse topclub is een jaar vertraagd. De oplevering van de nieuwe Kuip stond aanvankelijk gepland voor de zomer van 2023. Dat wordt nu op z'n vroegst de eerste helft van 2024. 

Projectdirecteur Frank Keizer vertelt dat maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024/25 kan spelen", wordt hij geciteerd.

"Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen maar daar waren te veel risico's aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen."

Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat naar verluidt zo'n 440 miljoen euro kosten. Het AD schrijft dat 'plannenmakers nu een jaar meer de tijd hebben om het megaproject rond te krijgen. Dat betekent wel dat er extra budget in de huidige Kuip gestoken moet worden – het onderhoud alleen al kost jaarlijks anderhalf miljoen euro – en zullen de inkomsten uit het nieuwe stadion óók pas later binnen vloeien.'