PSV kan titelstrijd 'beslissen': 'Mooi als ze met zo'n concurrent kampioen worden'

PSV kan titelstrijd 'beslissen': 'Mooi als ze met zo'n concurrent kampioen worden'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 07:57di 26-03-2019 om 07:57

Jan Poortvliet denkt dat PSV zondag de titel veilig kan stellen in de uitwedstrijd tegen de grote rivaal Ajax. De oud-speler van de Eindhovenaren denkt dat de ploeg van coach Mark van Bommel minder wisselvallig is dan de Amsterdamse rivaal.

"Ajax is wat kwetsbaarder als ze denken dat ze het wel op hun gemakje kunnen", zegt Poortvliet in het Eindhovens Dagblad. "PSV is minder kwetsbaar, meer een team. Na de winterstop hebben ze het wel moeilijker, ik zie liever het PSV van de eerste seizoenshelft; toen zat er nog veel meer drive in. Nu worden ze ook van alle kanten aangevallen dat het niet loopt en niet zo spectaculair is, dan is het des te knapper dat je vijf punten voor staat."

"Ajax is wat dat betreft wisselvalliger", vervolgt de oud-verdediger, die in de jaren zeventig en tachtig tot 264 optredens voor PSV kwam. "De ene week worden ze op een voetstuk geplaatst omdat ze van Real Madrid winnen, de andere week verprutsen ze het uit bij AZ. Het zijn ook nog jonge gasten, geen Cruijff en Neeskens die veel meer routine hadden. PSV is meer in balans."

Poortvliet hoopt dat PSV de titel veiligstelt in de Johan Cruijff Arena. "Als PSV minimaal een punt pakt, wel. Dan is de titelstrijd gewoon beslist, dan geeft PSV het nooit meer weg." Hij zou tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. "Want als PSV met zo'n sterke concurrent kampioen wordt, vind ik dat mooier dan de vorige keren."

Poll

Wat wordt de uitslag bij Ajax-PSV?

(10215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws