Neres kent absoluut droomdebuut bij Seleçao met assist en knappe vooractie

26-03-2019 22:56
82

Brazilië heeft in Praag een oefenduel tegen Tsjechië met 3-1 gewonnen. David Neres zal zich de wedstrijd voor altijd herinneren, want in de tweede helft mocht hij zijn debuut maken voor de Seleçao. Hij was meteen belangrijk voor zijn ploeg.

De Tsjechen kwamen in de eerste helft nog wel verrassend op voorsprong. David Pavelka opende de score in de Tsjechische hoofdstad, maar in de tweede helft domineerde Brazilië. De grote sterren van Tite beukten op de poort van Tsjechië, die vier minuten na rust al werd geforceerd. Roberto Firmino scoorde en zette daarmee de 1-1 op het bord.

Een kwartier later ging het bord met nummer zeven omhoog in Praag. David Neres van Ajax kwam het veld in en maakte daarmee zijn debuut voor Brazilië, waarna hij direct waardevol was voor zijn ploeg. Eerst bereidde hij de 1-2 van Gabriel Jesus voor, waarna hij bij de 1-3 van wederom Jesus een belangrijke rol speelde met een knap hakje. Beide treffers vielen in de laatste tien minuten van de wedstrijd en daarmee haalden de Brazilianen de zege dan ook binnen.