'Overmars hoopt Van de Beek en Onana te verleiden, Neres waarschijnlijk weg'

'Overmars hoopt Van de Beek en Onana te verleiden, Neres waarschijnlijk weg'

27-03-2019 06:54 Laatste update: 07:58
77

De Telegraaf heeft een lijst gemaakt van Ajax-spelers die na dit seizoen mogelijk vertrekken uit Amsterdam. Het 'staat vast' dat Matthijs de Ligt vertrekt en ook David Neres en zelfs Ryan Gravenberch (16) komen in aanmerking voor een vertrek.

Ajax heeft Frenkie de Jong al verkocht aan FC Barcelona en het lijkt erop dat De Ligt hem naar Spanje gaat volgen. Ook Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico en André Onana worden nadrukkelijk gelinkt aan een transfer. Ajax hoopt Onana nog een jaar in Amsterdam te houden, ondanks de interesse van FC Barcelona en Tottenham Hotspur. Directeur spelersbeleid Marc Overmars (foto) spreekt daar deze week over met zijn zaakwaarnemer Albert Botines.

De Telegraaf schat in dat Neres niet nog een jaar onder Erik Ten Hag wil werken en ook waarschijnlijk vertrekt, ondanks dat hij nu zeker lijkt van een basisplek. De kleine Braziliaan hoopt de stap omhoog te maken. Zijn transferwaarde wordt geschat op 45 miljoen euro. Neres werd na Bayern München-uit in de Champions League wekenlang op de bank gezet door Ten Hag.

De meest opvallende speler in de lijst van de krant is Gravenberch. De pas zestienjarige middenvelder maakte dit seizoen bij PSV-uit zijn Eredivisie-debuut, kwam daarna alleen nog in actie in het bekerduel met Te Werve en 'wil waarschijnlijk zijn koffers pakken'. 'Met Mino Raiola als zaakwaarnemer van Talent van De Toekomst Gravenberch weet Overmars ondanks het contract tot juli 2021 waarschijnlijk wel hoe laat het is', schrijft De Telegraaf.

Van de Beek
Donny van de Beek is bezig aan zijn tweede jaar als basisspeler van Ajax. De club hoopt dat de middenvelder nog één jaar in Amsterdam blijft, in ruil voor een verbeterd contract en een rol als (reserve)aanvoerder. Van de Beek wordt begeerd door clubs uit Duitsland en Spanje, maar ook Tottenham Hotspur is al eens genoemd. Zijn waarde wordt geschat op dertig miljoen euro.

Bekijk hier de volledige lijst van De Telegraaf