'Ik krijg wel berichtjes dat Ajax een soort Kanté mist, ik hoop dat ze me zien'

'Ik krijg wel berichtjes dat Ajax een soort Kanté mist, ik hoop dat ze me zien'

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 18:13wo 27-03-2019 om 18:13

Laatste update: woensdag 27 maart 2019 om 18:41wo 27-03-2019 om 18:41

Azor Matusiwa beseft dat hij een kruispunt nadert in zijn carrière. De twintigjarige balveroveraar heeft een contract tot medio 2020 bij Ajax, dat hem momenteel met veel succes verhuurt aan De Graafschap.

"Volgend jaar is het óf een nieuw contract óf een andere club vinden. Ik wil er alles uithalen en zorgen dat Ajax niet meer om mij heen kan", zegt Matusiwa tegen Voetbal International. De middenvelder doet het in ieder geval uitstekend in Doetinchem. Hij heeft de beste statistieken wat betreft tackles en intercepties in de Eredivisie. In Amsterdam werd hij niet voor niets De N'Golo Kanté van Jong Ajax genoemd.

"Ik denk dat verdedigende middenvelders populairder zijn geworden door Kanté", reageert Matusiwa. "Zonder hem had ik nu veel minder aandacht gekregen. Hij heeft kwaliteiten die volgens mij ieder team nodig heeft. Ook Ajax. Ze zouden er goed aan doen om zo'n speler in huis te hebben. Ik denk wel dat zo iemand nu gemist wordt, het zorgt voor iets meer balans. Je hebt niet negentig minuten de bal."

Na de nederlaag tegen AZ (1-0) wordt de roep om een type Christian Poulsen bovendien luider bij Ajax, weet Matusiwa. "Ik hoor die verhalen ook en krijg uit mijn omgeving wel berichtjes dat ze een soort Kanté missen", lacht hij, "maar wat moet ik daarmee? Ik doe gewoon mijn ding en hoop dat ze me zien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Matusiwa een kans bij Ajax?

(2556 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws