Van der Vaart adviseert: 'Hij moet zich meer gedragen als een klootzak'

Van der Vaart adviseert: 'Hij moet zich meer gedragen als een klootzak'

27-03-2019 20:19
25

Rafael van der Vaart vindt dat Gareth Bale zich meer moet gedragen als een klootzak, maar dan in positieve zin. De Welshman moet een hoofdrol opeisen bij Real Madrid, aldus de Nederlander.

"Het klinkt vreemd, maar in Nederland zeggen we dat je je soms moet gedragen als een klootzak", zegt Van der Vaart in gesprek met Standard Sport. "Je kan ook in positieve zin een klootzak zijn. Hij is honderd miljoen euro waard - ze hebben veel geld voor hem betaald en hij moet het laten zien. In zijn laatste jaar bij Tottenham Hotspur nam hij elke vrije trap en bepaalde hij alles."

"Dat is wat hij nu ook moet doen bij Real. Ik snap dat dat lastig is want er lopen veel goede spelers rond bij Real, maar hij moet zich meer manifesteren", oordeelt Van der Vaart. Bale is bezig aan een ongelukkig seizoen en de buitenspeler is regelmatig mikpunt van kritiek van de Real-aanhang. "Gareth is een geweldige speler maar hij is iemand die vertrouwen moet voelen. Hij moet zich welkom voelen."

"Maar ik weet dat Real een hele lastige club is als je niet presteert. Het maakt niet uit of je Ronaldo, Bale of Van der Vaart bent: ze gooien je er zo uit na een jaar."