Lukaku voelt 'woede' en zwaait na EK 2020 af: 'Dat gaf mij echt walgelijk gevoel'

Lukaku voelt 'woede' en zwaait na EK 2020 af: 'Dat gaf mij echt walgelijk gevoel'

27-03-2019 22:18 Laatste update: 22:27
79

Romelu Lukaku is vastbesloten na het EK 2020 te stoppen als international. De Manchester United-spits mag zich de topscorer aller tijden noemen van de Rode Duivels, maar hij heeft een haat-liefdeverhouding met de Belgische fans.

Dat heeft alles te maken met de WK-kwalificatiewedstrijd België-Estland (8-1) uit 2016. "Ik scoorde twee goals en zorgde voor een assist. Ik was briljant en we wonnen met 8-1. Toch klonk er boegeroep. Dat was één van de momenten waarop ik tegen mezelf zei: de nationale ploeg en ik zal altijd een haat-liefdeverhouding blijven", zegt Lukaku tegen OTRO. "De wedstrijd gaf mij echt een walgelijk gevoel."

"Sindsdien speel ik iedere keer voor België met een gevoel van woede in plaats van trots", vervolgt de 25-jarige spits. "Ik zei tegen mijn moeder dat ze nooit meer naar wedstrijden van de Rode Duivels moest komen, mijn vader doet dat evenmin. Daarom zwaai ik ook elke keer naar de camera als ik scoor. Ik weet dat ze thuis aan het kijken is."

Lukaku vindt ondanks alles dat hij de beste Belgische spits aller tijden is. "Mensen vragen me soms of ik in de top drie Belgische spitsen aller tijden hoor. Yes, yes, yes. Ik zal zelfs zeggen dat ik de beste ooit ben. Met een kilometer voorsprong, ik zeg het je. Ik ben nummer één op de lijst van doelpuntenmakers bij de nationale ploeg, 34 goals in mijn laatste 33 wedstrijden."

Overigens heeft Lukaku wat dat laatste betreft niet helemaal gelijk. De teller staat op 28 goals in zijn laatste 33 duels.