'Bij PSV hadden ze Pierie ook op de radar, maar ze twijfelen vanwege Obispo'

'Bij PSV hadden ze Pierie ook op de radar, maar ze twijfelen vanwege Obispo'

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 00:00do 28-03-2019 om 00:00

Ajax moet ervoor waken dat de beoogde aanwinsten Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) volgend seizoen op de bank belanden. Volgens Kees Kwakman doen de Amsterdammers er goed aan om zowel de verdediger als de doelman meteen te verhuren.

Eerder op de dag werd bekend dat Ajax door wil pakken voor Pierie en Scherpen. "Die jongens gaan waarschijnlijk nog niet spelen", stelt Kwakman. "Dan krijg je het Zivkovic- en Perr Schuurs-verhaal. Pierie heeft straks 65 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld, maar gaat bij Ajax nog niet in de basis staan. Dan gaat hij dus in Jong Ajax spelen? Die twee moeten ze echt verhuren aan Eredivisie-clubs."

Toch twijfelt Kwakman over de intenties van Ajax. "Misschien willen ze hem er ook wel gewoon bij hebben. Onder Carlo L'Ami (keeperstrainer, red.) zijn keepers als Cillessen en Onana natuurlijk wel aardig verbeterd." De analist denkt hoe dan ook dat de hoofdstedelingen een goede slag slaan. "Ik ken aardig wat jongens van Emmen. Ze zijn allemaal lyrisch over hem. Die jongens zeiden: dat is écht een heel goede keeper met enorm veel potentie."

Ook Vincent Schildkamp is enthousiast over Scherpen. "Ik geloof dat hij een contract heeft tot 2020. Als Ajax anderhalf miljoen overmaakt, dan hebben ze hem. Die gok moet je dan altijd nemen." De commentator weet dat Pierie ook in beeld was bij PSV. "Ik sprak een maand geleden wat mensen bij PSV. Daar hadden ze hem ook op de radar. Maar die hebben ook Obispo. Die zijn even oud, dus daar zitten ze een beetje over te twijfelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws