Gerucht uit Groningen: Overmars werpt lijntje uit naar oude bekende Padt

Gerucht uit Groningen: Overmars werpt lijntje uit naar oude bekende Padt

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 08:11do 28-03-2019 om 08:11

In de zoektocht naar een nieuwe keeper denkt Ajax aan Sergio Padt. Dat gerucht slingert de Groningse regiozender OOG.tv deze week de wereld in. Ajax zou reeds geïnformeerd hebben naar Padt. 

De 28-jarige goalie is al jaren vaste keus onder de lat bij FC Groningen. In 2014 nam De Trots van het Noorden Padt over van AA Gent. De goalie speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, voordat hij naar België verkaste. Tot een officieel debuut namens de Amsterdammers kwam het nooit. Padt maakte een aantal keer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Hij heeft nog geen minuten gemaakt in Oranje.  

OOG.tv schrijft dat 'het de vraag is of Ajax Padt ziet als eerste doelman'. De kans is aanwezig dat directeur spelersbeleid Marc Overmars in de zomer meerdere keepers moet aantrekken: André Onana staat in de belangstelling van onder meer FC Barcelona, reservekeeper Bruno Varela wordt gehuurd van Benfica en Kostas Lamprou beschikt over een aflopend contract. 

Op de achtergrond is Ajax sowieso bezig met de komst van Kjell Scherpen. Zijn zaakwaarnemer bevestigde dat er contact is gelegd met FC Emmen. Mogelijk wordt Scherpen nog minimaal één jaar door Ajax verhuurd aan zijn huidige werkgever. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Padt goed genoeg voor Ajax?

(2033 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws