Kane droomt van opmerkelijke carrièreswitch: 'Wil dat zeker proberen'

Kane droomt van opmerkelijke carrièreswitch: 'Wil dat zeker proberen'

28-03-2019 10:36 Laatste update: 16:53
23

Tottenham Hotspur-spits Harry Kane denkt erover om zijn actieve carrière af te sluiten in de Verenigde Staten. Niet om voetbal te spelen in de Major League Soccer (MLS), maar als American Football-speler in de National Football League (NFL)

De topscorer van het laatste WK vertelt dat in een uitgebreid interview met ESPN. De Engels international is al jaren fan van American football en ziet zichzelf nog wel eens spelen in de NFL. "Ik wil dat binnen tien of twaalf jaar zeker proberen", bevestigt hij. "Zou iemand die in de Premier League en op het WK heeft gespeeld en daarna in de NFL terechtkomt, als een van de grootste sportmannen ooit worden gezien?", vraagt hij zich af.

Kane denkt dat hij in staat is om zijn droom te verwezenlijken. "Het komt neer op de drive hebben om de beste te zijn. Zelfs als ik een spelletje op mijn telefoon download, is het: kan ik de beste ter wereld worden?"

De Spurs-aanvaller vergelijkt zichzelf met New England Patriots-quarterback Tom Brady. "We hebben allebei gehad dat er aan ons werd getwijfeld toen we jonger waren. Misschien waren we niet de beste atleten als kinderen", aldus Kane. "Niet veel mensen dachten dat hij zo goed zou worden of zelfs maar in de NFL terecht zou komen. Maar hij ging door en werd een van de beste spelers ooit. (...) Dat gaf mij toen een boost om te zeggen: kijk, alles is mogelijk. Als je in jezelf gelooft en de drive en de honger hebt, kun je het voor elkaar krijgen."