'Man van 30 miljoen' gelinkt aan Eredivisie-transfer: 'PSV is perfect voor hem'
Man tijdens een wedstrijd tegen SS Lazio

'Man van 30 miljoen' gelinkt aan Eredivisie-transfer: 'PSV is perfect voor hem'

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 16:00do 28-03-2019 om 16:00

Laatste update: donderdag 28 maart 2019 om 16:21do 28-03-2019 om 16:21

PSV is de 'perfecte club' voor Dennis Man. Dat stelt de Roemeense voetbalwatcher Emanuel Roşu in gesprek met VoetbalPrimeur. Man staat te boek als één van de grote beloftes van het Roemeense voetbal. Eredivisie-koploper PSV is deze maand gelinkt aan de vleugelaanvaller van Steaua Boekarest. 

Eind 2018 werd Man al in verband gebracht met onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur en AS Roma. Onlangs dook in het Roemeneense geruchtencircuit de naam van PSV op. Scouts uit Eindhoven zouden hun oog hebben laten vallen op de drievoudig international. Man is volgens lokale media in beeld als opvolger van Hirving Lozano, die op zijn beurt gevolgd wordt door grote clubs uit Engeland en Italië. 

"PSV zou echt een perfecte club voor hem zijn", zegt Roşu, die het Roemeense voetbal op de voet volgt en deel uitmaakt van de jury die namens Roemenië jaarlijks drie kandidaten voor de Ballon d'Or naar voren schuift. "Man heeft zeker nog een paar seizoenen nodig voordat hij de stap kan maken naar een grote competitie. Zo denk ik er althans over. Het klopt dat hij in verband is gebracht met Manchester United en andere topteams. Ik vraag me af of-ie daar al klaar voor is." 

Man werd in de zomer van 2016 door Steaua overgenomen van UT Arad. Bij zijn huidige club speelt de linkspoot doorgaans als rechtsbuiten. "In zijn jongere jaren was Man meer een tweede spits, daarom merk je dat hij soms nog moet wennen aan zijn rol op de flank", legt Roşu uit. "Man is een groot talent, slim, handig met de bal. Hij heeft echt veel potentie. Ik vind wel dat hij meer zou moeten scoren. Je ziet dat hij nog te vaak de verkeerde keuzes maakt, dat heeft ook met zijn onervarenheid te maken."

In de afgelopen twee jaar maakte Man ruim twintig doelpunten in de Roemeense Liga 1. Gigi Becali, eigenaar van Steaua, opperde een vraagprijs van liefst 30 miljoen euro toen het gerucht opdook dat Zenit Sint-Petersburg de jonge aanvaller wilde inlijven. Blufpoker, weet Roşu. "Nee, zo veel is hij niet waard. Laten we het houden op maximaal acht miljoen euro, zoiets. Er ging een gerucht over een bod van dertien miljoen euro, maar dat was afkomstig van een club uit het Midden-Oosten. Dat moet Man niet doen. Nee, de Eredivisie zou een uitstekende volgende stap zijn." 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws