'Ajax heeft op de belangrijke posities de betere spelers, maar PSV de koploper'

'Ajax heeft op de belangrijke posities de betere spelers, maar PSV de koploper'

Gepubliceerd: vrijdag 29 maart 2019 om 08:08vr 29-03-2019 om 08:08

Patrick Kluivert voorspelt dat Ajax de dubbel wint als het zondag afrekent met PSV. De oud-spits van beide clubs vlakt de Eindhovenaren echter zeker niet uit voor de Eredivisie-topper in de Johan Cruijff Arena.

"Allebei de teams hebben veel kwaliteit, maar Ajax heeft op de belangrijke posities de betere spelers", analyseert Kluivert in De Telegraaf. "De voorhoede van PSV is niet mis, maar op het middenveld en achterin is Ajax sterker. In de grote wedstrijden heeft Ajax ook laten zien dat ze een hoog niveau kunnen halen. Daarom vind ik ook dat ze eigenlijk bovenaan hadden moeten staan."

"Het gaat er echter niet om hoe het had moeten zijn, maar hoe het op dit moment is. Dus PSV is niet de logische, maar wel de terechte koploper", vervolgt Kluivert, die de ploeg van coach Mark van Bommel niet kansloos acht. "Bovendien heeft PSV vijf punten meer dan Ajax. Ze komen niet naar de Arena om een pak op de broek te krijgen, maar om het verschil minimaal op vijf te houden en liever nog te vergroten tot acht. Kansloos? Hou op. We hebben het wel over de koploper."

Kluivert hoopt desondanks dat Ajax straks de dubbel kan vieren. "Ik hoop het natuurlijk wel voor Ajax, maar het is lastig, omdat ze het kampioenschap niet meer in eigen hand hebben. Daarnaast krijgt Ajax nog minimaal twee loodzware wedstrijden in de Champions League. Maar wint Ajax van PSV... dan denk ik dat de kans op de dubbel met winst in de finale van de KNVB-beker tegen Willem II wél groot is."

Poll

Wat wordt Ajax-PSV zondag?

(29682 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws