'Cillessen wordt komende zomer verkocht door Barcelona vanwege gemaakte afspraak'

'Cillessen wordt komende zomer verkocht door Barcelona vanwege gemaakte afspraak'

29-03-2019 10:35 Laatste update: 13:36
70

Het is volgens de Spaanse krant AS zeker dat Jasper Cillessen aankomende zomer wordt verkocht door FC Barcelona. De club heeft weinig andere opties vanwege een gemaakte afspraak.

Volgens AS is het zo dat Barcelona Cillessen moet laten gaan na drie seizoenen waarin de doelman als reservedoelman fungeerde. Het derde seizoen van de Oranje-doelman is bijna ten einde. Er was de afgelopen periode veel interesse in Cillessen, maar geïnteresseerde clubs weigerden de zestig miljoen euro te betalen die Barcelona voor hem wilde hebben. 

Het contract van Cillessen loopt hierna nog twee jaar door, maar Barcelona moet zich 'sympathiek' opstellen en meewerken aan een verkoop om te voorkomen dat hij uiteindelijk transfervrij vertrekt. Dat gaat niet gebeuren, aldus AS, dat zeker weet dat Cillessen deze zomer verkocht wordt.

AS verwacht dat Cillessen op 25 mei zijn laatste wedstrijd voor Barcelona speelt. Dan staat de finale van de Copa del Rey tegen Sevilla op het programma. Cillessen heeft met Barcelona de afspraak dat hij de bekerwedstrijden mag keepen. In de Primera Division en Champions League moet hij Marc-André Ter Stegen voor zich dulden.

Cillessen kwam in de zomer van 2016 over van Ajax en leverde de club veertien miljoen euro op.