Van Bommel 'is er al uit', maar laat niets los: 'Meerdere wapens, net Fortnite'

Van Bommel 'is er al uit', maar laat niets los: 'Meerdere wapens, net Fortnite'

29-03-2019 14:51
120

PSV-trainer Mark van Bommel is niet van plan om op een gelijkspel te gokken tijdens de kraker tegen Ajax van zondagmiddag. De Eredivisie-koploper uit Eindhoven reist met een voorsprong van vijf punten af naar Amsterdam.

De Eindhovenaren gaan voor een overwinning in de Johan Cruijff Arena, kondigt Van Bommel aan tijdens zijn vrijdagse perspraatje. "Als speler ga je altijd het veld op om te winnen. Je gaat toch ook niet op een pleintje voetballen om 0-0 te spelen?", vroeg de trainer zich hardop af.

Van Bommel hield zich bovendien op de vlakte over de manier waarop hij Ajax wil gaan bestrijden. De 41-jarige Limburger wisselde de afgelopen weken regelmatig op het middenveld. "Ik ben er al uit over zondag", liet hij vrijdagmiddag weten, zonder te onthullen hoe het PSV-middenveld er zondagmiddag uit zal zien.

Ook over het strijdplan tegen Ajax liet Van Bommel weinig los. Tijdens de 3-0 in Eindhoven eerder dit seizoen maakte PSV het verschil met lange ballen op spits Luuk de Jong: Van Bommel wilde nog niet bevestigen of deze tactiek ook in de Arena gehanteerd gaat worden. "We hebben meerdere wapens. Net als in Fortnite."

Ajax en PSV trappen op zondag 31 maart om 16.45 uur af.