Betis-trainer zet Lainez naar tweede elftal: 'Kunnen hem niet meer geven'

Betis-trainer zet Lainez naar tweede elftal: 'Kunnen hem niet meer geven'

30-03-2019 07:33 Laatste update: 07:48
166

Diego Lainez is nog geen drie maanden speler van Real Betis, maar het ziet er nu al slecht uit voor de jonge Mexicaan. Trainer Quique Setién doet amper een beroep op de vleugelaanvaller, die Betis de voorkeur boven Ajax gaf. Lainez maakt zijn minuten in het tweede elftal, dat uitkomt in de derde divisie van Spanje.

Lainez begon bij Betis als basisspeler, maar Setién maakte daarna weinig gebruik van de Mexicaan. De teller staat op zes wedstrijden in de Primera Division. "Het belangrijkste voor Diego is dat hij gaat spelen, omdat wij hem hier niet meer minuten kunnen geven", zegt Setién op de persconferentie. "Dat is het beste voor zijn ontwikkeling op dit moment."

Setién heeft Lainez duidelijk gemaakt dat hij zijn minuten voorlopig in het tweede elftal moet gaan maken. "Als ze niet in het eerste elftal kunnen spelen, dan moeten ze maar in het tweede spelen",  aldus de Betis-trainer.

Lainez was afgelopen winter hard op weg naar Ajax, maar Betis kaapte de transfer op het laatste moment. Niet alleen betaalde de Spaanse club iets meer, maar Lainez werd ook overgehaald door landgenoot Andrés Guardado.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s