United beloont vaste aanstelling Solskjaer met zege, Huddersfield degradeert

United beloont vaste aanstelling Solskjaer met zege, Huddersfield degradeert

30-03-2019 17:51
31

Manchester United heeft het eerste duel na de officiële aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer als manager van The Red Devils winnend afgesloten. Watford werd op Old Trafford met 2-1 verslagen. Huddersfield Town degradeert door een 2-0 nederlaag bij Crystal Palace uit de Premier League.

Manchester United - Watford 2-1
In de eerste wedstrijd nadat bekend werd dat Ole Gunnar Solskjaer een vaste aanstelling krijgt als manager van Manchester United klopten The Mancunians nummer acht Watford met 2-1. De Noor had ten koste van Romelu Lukaku een basisplaats ingeruimd voor Anthony Martial en Marcus Rashford en laatstgenoemde betaalde het vertrouwen van zijn manager na bijna een half uur spelen terug. Rashford ontving een prachtige pass van Luke Shaw en rondde het klusje beheerst af: 1-0. In de tweede helft was het Watford dat de bovenliggende partij was, maar United dat de tweede goal maakte. Net als zijn collega-aanvaller bewees ook Anthony Martial het gelijk van zijn trainer door te scoren en de zege voor Manchester United daarmee in veilige haven te brengen. De treffer van Abdoulaye Doucouré in blessuretijd kwam dan ook te laat voor United.

Crystal Palace - Huddersfield Town 2-0
Huddersfield Town wist dat het met een nederlaag en ongunstige resultaten op andere velden degradatie niet meer zou kunnen ontlopen. Met Leandro Bacuna en Terence Kongolo in de basis probeerde de hekkensluiter van de Premier League om op bezoek bij Crystal Palace een resultaat te halen, maar een kwartier voor tijd moest Huddersfield toch capituleren. Luka Milivojevic scoorde vanaf de stip, waarna de tussenstanden op de andere velden ook nog eens ongunstig uitvielen voor de ploeg van Bacuna en Kongolo. Een slotoffensief mocht niet meer baten, waarna Patrick van Aanholt nog scoorde voor Palace (2-0) en het doek definitief viel voor The Terriers.

Overige uitslagen:
Brighton & Hove Albion - Southampton 0-1
Burnley - Wolverhampton Wanderers 2-0
Leicester - Bournemouth 2-0