'Als we geen kampioen worden, maar wel de Champions League en beker winnen..'

'Als we geen kampioen worden, maar wel de Champions League en beker winnen..'

30-03-2019 18:36
112

Frenkie de Jong tempert de hosanna-stemming rond Ajax en snapt niet dat er mensen zijn die de Amsterdammers zoveel beter vinden dan PSV.

"Ik vind het overdreven", zegt De Jong tegen FOX Sports. "PSV doet het heel goed en is constant. Daarnaast hebben ze goede individuele spelers. Dat wordt onderschat. In de Eredivisie ontlopen we elkaar niet veel. We staan vijf punten achter, dus ze doen het in de competitie beter wij. Als we zoveel beter waren dan hadden we wel tien punten voorgestaan."

Ajax moet zondag winnen van PSV om de achterstand terug te brengen tot twee punten. "Als we verliezen is de Eredivisie zo goed als zeker gelopen. Natuurlijk kun je dat niet met zekerheid zeggen, maar als je acht punten achter staat is het beslist", zegt De Jong.

"Dat zou slecht zijn, want de Eredivisie is het belangrijkste. Als we geen kampioen worden is de Eredivisie zeker mislukt, maar als we de Champions League en de beker winnen.. Ik zeg niet dat dat reëel is, maar ik denk niet dat je dan kunt zeggen dat het seizoen helemaal mislukt is."