'Dolberg is nu de derde spits van Ajax, Tadic liet zien dat hij uitstekend is'

'Dolberg is nu de derde spits van Ajax, Tadic liet zien dat hij uitstekend is'

31-03-2019 07:14
43

Ronald de Boer verwacht dat Dusan Tadic zondagmiddag in de spits zal staan wanneer Ajax het opneemt tegen PSV. De analist van FOX Sports denkt ook dat Kasper Dolberg ondertussen derde spits is bij de Amsterdammers.

Als Ajax in de zogenaamde 'Champions League-variant' speelt zal Tadic als spits aantreden. "Er zijn drie spitsen bij Ajax. Huntelaar, Dolberg en Tadic", begint De Boer zijn uitleg in De Eretribune van FOX Sports. "Wie ga je dan gebruiken? Dolberg is op dit moment de derde spits van Ajax, denk ik. Tadic heeft tegen Bayern München en Real Madrid laten zien dat hij een uitstekende spits is."

"Ook omdat je eigenlijk niet meer om Neres heen kunt, denk ik dat het opstellen van Tadic een goede oplossing is", gaat de analist verder. "Dus Ziyech op rechts, Neres op links en met Tadic in de spits."

De Boer is ook benieuwd hoe PSV het zal gaan aanpakken in de Johan Cruijff Arena. "Als Frenkie de Jong uitzakt, gaat Luuk de Jong dan inzakken? En blijven Lozano en Bergwijn met hun snelheid dan voorin? Ik heb het gevoel dat ze dat gaan doen."