Positief transferadvies voor Pierie: 'Ajax is het grootste merk, zie je aan Wöber'

Positief transferadvies voor Pierie: 'Ajax is het grootste merk, zie je aan Wöber'

Gepubliceerd: zondag 31 maart 2019 om 21:59zo 31-03-2019 om 21:59

Laatste update: zondag 31 maart 2019 om 22:12zo 31-03-2019 om 22:12

Stijn Schaars adviseert zijn ploeggenoot Kik Pierie zeker in te gaan op een eventueel aanbod van Ajax. De verdediger zelf lijkt een overstap naar de hoofdstad ook wel te zien zitten.

"Ajax is het grootste merk. Je ziet het bijvoorbeeld aan een Wöber. Die speelt een paar wedstrijden, niet eens altijd in de basis, maar gaat wel naar Sevilla. De omgeving waarin je terechtkomt, waarin geëist wordt dat je topvoetbal speelt met veel lef en dominantie, is fantastisch natuurlijk", aldus Schaars tegenover De Telegraaf over een eventuele overgang van Pierie. "Dan word je getriggerd. Dus ik zou altijd zeggen: doen."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde zondag dat Ajax onder meer bezig is met Pierie. De achttienjarige verdediger wil er zelf nog niet al te veel over zeggen. "Maar Ajax is een fantastische club, dat is een feit", stelt hij. "Ze hebben interesse en of het allemaal doorgaat, dat weet ik niet. En ja, ik denk dat het een club is die bij me past."

Schaars hoopt dat Pierie na een eventuele overgang wel aan spelen toekomt. "Kik is zeker een jongen met potentie, dat zien we allemaal. Maar Kik moet vooral veel spelen en na twee jaar nog steeds op de pakweg zestig Eredivisie-duels van nu staan."

Lees ookOvermars bevestigt Marin-deal én interesse in duo: "We willen hem graag hebben"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws