Vermeulen zag misbaar bij Ziyech na wissel: Het is wel irritant wat hij doet

Vermeulen zag misbaar bij Ziyech na wissel: "Het is wel irritant wat hij doet"

31-03-2019 23:30
79

Arno Vermeulen heeft zich geërgerd aan de houding van Hakim Ziyech na diens wissel tijdens Ajax-PSV. De linkspoot moest tien minuten voor tijd plaatsmaken voor een extra verdedigende kracht in de persoon van Rasmus Kristensen.

Ziyech was niet blij met zijn wissel en liet zijn ongenoegen duidelijk blijken. "Het is wel irritant wat hij doet", vindt Vermeulen. "Het is erop of eronder voor het team. Het gaat alleen maar om het resultaat van die wedstrijd. Maar als je dan toch in woord en gebaar laat blijken dat je alleen maar met je eigenbelang bezig bent en niet met het elftal... Ik schrik er toch wel van", laat de chef voetbal van de NOS zondagavond weten bij Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

"Hoe kan je dat nou doen?", vervolgt Vermeulen, die benadrukt dat trainer Erik ten Hag voldoende redenen had om Ziyech eruit te halen. "Het is een tactische wissel om de linksback van PSV (Angelino, red.) op te vangen, je moet winnen, je staat ook nog met tien man... Schik je nou eens een keer! Het moet bijna niet eens in je opkomen."

Tafelgenoot Rafael van der Vaart vindt de woede van Vermeulen echter overdreven. "Ziyech is een trotse jongen en natuurlijk is hij boos. Maar hij geeft iedereen gewoon een handje. En daarna stond hij ook mee te juichen."

Lees ook: Ajax wint meeslepend voetbalgevecht van PSV en gooit titelrace volledig open