Geen Feyenoord maar PSV voor Koevermans, dankzij Europese exit Ajax: Superblij

Geen Feyenoord maar PSV voor Koevermans, dankzij Europese exit Ajax: "Superblij"

01-04-2019 08:57
24

Danny Koevermans verruilde AZ in augustus 2007 voor PSV, maar zou aanvankelijk eigenlijk naar Feyenoord vertrekken. De inmiddels veertigjarige oud-spits uit Schiedam was al rond met de Stadionclub, vertelt hij zondagavond bij VTBL.

Feyenoord kon echter niet voldoen aan de vraagprijs van de Alkmaarders. "Toen ben ik bij Marcel Brands (de toenmalige technisch directeur van AZ, red.) op kantoor gekomen, met tranen in mijn ogen: nu ben ik het echt zat, laat me gaan. Hij zei: doen we niet, wacht maar tot de deadline, nog vier dagen. Toen had ik al besloten: zoek het maar uit, ik begin wel in het tweede van AZ", vertelt de huidige speler van de Helmondse amateurclub SV Brandevoort.

Koevermans kreeg echter goed nieuws uit Tsjechië: Ajax sneuvelde in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag. PSV was in het voorgaande seizoen op de laatste speeldag kampioen geworden, ten koste van Ajax en AZ, en had wat extra Champions League-miljoenen te besteden. "Zonder dat ik ooit van PSV-interesse gehoord had, stonden ze ineens op de stoep, twee dagen voor de deadline. En zij wilden wel het geld betalen. Ik ben ook superblij dat de keus uiteindelijk op Eindhoven viel."