Slutsky geniet én fronst de wenkbrauwen in de Arena: 'Iets specifieks Nederlands'

Slutsky geniet én fronst de wenkbrauwen in de Arena: 'Iets specifieks Nederlands'

01-04-2019 14:07
88

Vitesse-trainer Leonid Slutsky bracht, daags na de 3-3 tegen ADO Den Haag, een bezoek aan Ajax-PSV en keek zijn ogen uit in de Johan Cruijff Arena. De sfeer in het stadion deed hem denken aan de Premier League en de Champions League, vertelt de Rus aan Voetbal International.

Nadat Noussair Mazraoui rood kreeg, liet de Ajax-aanhang zich gelden. "Het leek wel of ze begrepen dat ze nog twee keer zo hard moesten schreeuwen", deelde Slutsky zijn bewondering met VI. "Als liefhebber heb ik echt zitten smullen. Wát een entourage, wát een voorstelling, wát een niveau!"

Het niveau van de wedstrijd bleef echter enigszins achter, vindt Slutsky. De Vitesse-trainer noemt het 'volkomen onmogelijk' dat Ajax nog twee keer scoorde, terwijl het met een man minder speelde. "Maar intussen verbaas ik me er al niet meer over. Het is iets specifieks wat jullie hier allemaal hebben."

In zijn thuisland staan de betere spelers in de achterhoede, in Nederland is dat precies het tegenovergestelde, stelt de Russische ex-bondscoach vast. "Daardoor krijg je hier ook al die uitslagen van 3-3, 3-4, 6-1 en ook een titelwedstrijd waarin het team met tien mensen 'gewoon' nog twee keer scoort tegen de elf van de tegenpartij", analyseert Slutsky. "Maar mensen, wat levert dat soms een heerlijke middagen op."

De Vitesse-trainer kreeg zondagmiddag de kans om twee toekomstige tegenstanders aan het werk te zien. PSV reist op zondag 7 april af naar Arnhem, terwijl Ajax op woensdag 24 april thuis tegen Vitesse speelt.