Update: Ajax gaat akkoord met schorsing en mist Mazraoui drie duels op rij

Update: Ajax gaat akkoord met schorsing en mist Mazraoui drie duels op rij

02-04-2019 16:00 Laatste update: 15:59
222

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Noussair Mazraoui voor twee duels schorsen. Dat meldt de bond via de officiële kanalen. Zondag kreeg Mazraoui direct rood tijdens de kraker tegen PSV. 

De rechtsback van Ajax ging met een hoog been hard door op het hoofd van tegenstander Angelino. Scheidsrechter Björn Kuipers vond de charge in eerste instantie een gele kaart waard. Na het bekijken van videobeelden veranderde de arbiter echter van mening. Mazraoui kon direct inrukken. 

De aanklager betaald voetbal heeft Mazraoui nu een voorstel gedaan van drie duels schorsing, inclusief één wedstrijd voorwaardelijk. Als Ajax en de international van Marokko akkoord gaan met dat voorstel, ontbreekt Mazraoui deze week tegen FC Emmen (woensdag) en Willem II (zaterdag). 

Met een man minder won Ajax zondag met 3-1 van PSV. Zeven duels voor de eindstreep is het gat tussen de nummers een en twee van de Eredivisie twee punten. 

Update 02/04 16.00 uur: Ajax meldt dinsdag dat het akkoord gaat met het voorstel van twee duels schorsing. Dat betekent dat Mazraoui nu drie duels op rij mist: hij is namelijk geschorst voor de clash met Juventus van volgende week.