De Gelderlander: Slutsky grijpt in en voert keeperswissel door in Arnhem

De Gelderlander: Slutsky grijpt in en voert keeperswissel door in Arnhem

01-04-2019 18:00 Laatste update: 03-04-2019 14:59
58

Vitesse-trainer Leonid Slutsky gaat een keeperswissel doorvoeren, meldt de Gelderlander maandagavond. De Portugese doelman Eduardo Carvalho (foto) miste dit seizoen nog geen minuut, maar lijkt plaats te moeten maken voor concurrent Remko Pasveer.

De 36-jarige Eduardo speelde alle 34 Eredivisie-, KNVB Beker- en Europa League-wedstrijden van begin tot eind mee en moest daarin 47 keer vissen. Slutsky 'wil ingrijpen' voor het thuisduel met AZ van dinsdagavond, stelt de Gelderlander. De 35-jarige Pasveer raakte in de loop van het vorige seizoen zijn basisplek kwijt aan Jeroen Houwen, maar lijkt na één jaar bankzitten weer zijn kans te krijgen.

Verder is clubtopscorer Bryan Linssen een vraagteken voor de krachtmeting met AZ. De Limburgse vleugelaanvaller hield een hamstringblessure over aan het uitduel met ADO Den Haag (3-3). "Dat wordt kort dag. We hopen dat hij mee kan doen", reageerde Slutsky maandagavond tegenover het lokale medium.

Vitesse en AZ trappen dinsdagavond om 18.30 uur af in het Gelredome. Wanneer de Arnhemmers thuis winnen van de nummer drie, kunnen ze een sprong naar plek 5 maken.