PSV had penalty moeten krijgen tegen Ajax: 'Klip en klaar dat het overtreding was'

PSV had penalty moeten krijgen tegen Ajax: 'Klip en klaar dat het overtreding was'

02-04-2019 13:45 Laatste update: 14:07
272

PSV had in de beginfase van de topper tegen Ajax een penalty moeten hebben. Dat stelt oud-scheidsrechter Mario van der Ende in de podcast van De Telegraaf.

Na zes minuten landde Daley Blind op de achillespees van Hirving Lozano, die na een duel naar de grond ging maar weer op wilde staan. Na de topper in de Johan Cruijff Arena (3-1) kwamen beelden van het moment voorbij. Videoscheids Pol van Boekel greep op het moment niet in. Saillant detail is dat Van Boekel is aangesteld als scheidsrechter voor de volgende competitiewedstrijd van PSV, komende donderdag tegen PEC Zwolle. "Dat vind ik een opvallende en niet handige aanstelling", aldus Van der Ende in de podcast van De Telegraaf.

"Zeker na afgelopen zondag, waar hij toch een opvallende rol had als VAR bij de wedstrijd Ajax - PSV", vervolgt Van der Ende. "Er is nu een situatie opgedoken met een overtreding van Daley Blind op Lozano. Nu komt er voorafgaand aan de wedstrijd onnodig druk op de scheidsrechter te liggen. Dat vind ik wel jammer."

Van der Ende vond dat PSV een penalty had moeten krijgen. "Toen ik de beelden gisteren zag, was het voor mij toch wel klip en klaar dat het een overtreding was."