Summerville hoopt op Stam na veelbesproken incident: 'Het was even wennen'

Summerville hoopt op Stam na veelbesproken incident: 'Het was even wennen'

02-04-2019 14:36
46

Crysencio Summerville hoopt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen indruk te maken op Feyenoord-trainer Jaap Stam. De zeventienjarige aanvaller wordt momenteel verhuurd aan FC Dordrecht. 

In dienst van Dordt scoorde Summerville sinds januari vier keer. Tijdens de eerste seizoenshelft kwam de tiener uit voor Feyenoord O19. "Vanaf het eerste moment ben ik goed opgevangen door de mensen binnen de club, waaronder de spelersgroep. Natuurlijk was het wel even wennen om van jeugdvoetbal direct te switchen naar betaald voetbal, maar ik denk dat ik me goed heb aangepast", vertelt hij op de website van zijn management Wasserman. 

In Rotterdam-Zuid heeft Summerville een contract tot medio 2021. "Ik hoop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans te krijgen om mezelf te laten zien. De focus ligt nu volledig op FC Dordrecht, waar ik mezelf ontwikkel. Die vooruitgang wil ik laten zien bij Feyenoord volgend seizoen."

In november 2018 was de aanvaller betrokken bij een veelbesproken incident. Summerville werd geschorst en beboet en uiteindelijk verhuurd aan Dordrecht nadat zijn broer in de kleedkamer op de vuist was gegaan met Mats Knoester. "Het verleden heb ik achter me gelaten en ik ben er sterker uitgekomen. Ik richt me met volle moed op de toekomst nu."