Harde maatregelen Feyenoord na incident: aanvaller geschorst, beboet en verhuurd

Harde maatregelen Feyenoord na incident: aanvaller geschorst, beboet en verhuurd

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 16:02ma 03-12-2018 om 16:02

Laatste update: maandag 3 december 2018 om 16:13ma 03-12-2018 om 16:13

Vanwege 'onacceptabel gedrag' wordt Feyenoord-talent Crysencio Summerville geschorst, beboet én verhuurd. De Rotterdamse topclub meldt dat maandagmiddag via de officiële kanalen. 

Feyenoord laat weten dat Summerville (17) per direct disciplinair is geschorst. 'Tot 1 januari 2019 blijft Summerville geschorst en hij zal direct daarna voor de rest van het seizoen worden verhuurd. Bovendien krijgt Summerville de maximale boete opgelegd die volgens zijn contract mogelijk is en geeft Feyenoord hem een nog nader te bepalen taakstraf.'

Afgelopen maand raakte Summerville betrokken bij een ernstig kleedkamerincident op jeugdcomplex Varkenoord. De tiener kreeg het aan de stok met teamgenoot Mats Knoester en schakelde later zijn broer in. Hij ging in de kleedkamer op de vuist met Knoester. Laatstgenoemde was daarna zó van slag, dat hij volgens diverse media overwoog om per direct zijn contract in te leveren. 

'Summerville heeft inmiddels aangegeven de straf(fen) te accepteren en nogmaals zijn excuses te zullen maken aan Knoester, diens familie en de complete spelersgroep van Feyenoords hoogste jeugdelftal', valt te lezen op de website van Feyenoord.

Lees ook: 'Schok bij Feyenoord: familielid beslecht ruzie tussen jeugdspelers in kleedkamer'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws