NEC hakt knoop door en neemt afscheid van De Gier na rampzalige reeks

NEC hakt knoop door en neemt afscheid van De Gier na rampzalige reeks

Gepubliceerd: dinsdag 2 april 2019 om 14:18di 02-04-2019 om 14:18

Laatste update: dinsdag 2 april 2019 om 14:32di 02-04-2019 om 14:32

Jack de Gier vertrekt per direct bij NEC. Ook zijn assistent Patrick Pothuizen heeft zijn congé gekregen. Dat meldt de club. De Gier is een dag na de 4-0 nederlaag bij Jong AZ op non-actief gesteld. 

Eerder op de dag voorspelde Omroep Gelderland al dat het doek ging vallen voor De Gier. NEC speelt al maanden onherkenbaar en de club staat na de 4-0 van maandagavond op een teleurstellende veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer tien Roda JC, virtueel geplaatst voor de play-offs, bedraagt vijf punten.

De Gier kwam afgelopen zomer over van Almere City. Tijdens de winterstop stond NEC elfde en vond er al crisisberaad plaats in De Goffert. De spelersgroep sprak toen naar verluidt zijn steun uit voor de trainer. 

"We beleven een teleurstellend seizoen. Na het einde van de eerste seizoenshelft hebben we in de winterstop met zijn allen kritisch geëvalueerd en getracht om met diverse ingrepen het tij te doen keren. Ondanks dat we er met z'n allen hard voor geknokt hebben om dit te bewerkstelligen, moeten we helaas concluderen dat dit tot op heden niet is gelukt", vertelt directeur Wilco van Schaik

Waarschijnlijk krijgt assistent-trainer Adrie Bogers tot het einde van het seizoen de leiding in het Goffertstadion. Hij nam vorig seizoen ook het roer tijdelijk over toen Pepijn Lijnders was vertrokken. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws