Til baalt van 'verkeerde keuze' ploeggenoot: 'Wat kan ik daar dan aan doen?'

Til baalt van 'verkeerde keuze' ploeggenoot: 'Wat kan ik daar dan aan doen?'

02-04-2019 20:42
22

Guus Til was na het duel tussen Vitesse en AZ, waarin de Alkmaarders een 0-2 voorsprong weggaven en uiteindelijk met 2-2 gelijkspeelden, des duivels. De aanvoerder van de ploeg van John van den Brom baalde van een aantal van zijn ploeggenoten.

Vlak voor tijd brak AZ uit en kreeg het een uitgelezen kans om in de laatste minuut er alsnog met de zege vandoor te gaan. De bal leek voor de voeten te vallen van de instormende Til, maar op dat moment besloot Oussama Idrissi om de bal zelf op te pikken en te schieten. Zijn poging werd eenvoudig gekraakt. "Wat kan ik daar dan nog aan doen?", vroeg een zichtbaar geïrriteerde Til zich af voor de camera's van FOX Sports. "In het voetbal maken spelers soms verkeerde keuzes."

De Alkmaarders speelden een belabberde tweede helft, vond ook Til. "Wij waren gewoon te zwak na de rust. Zeker als je zo snel na rust al de 1-2 om je oren krijgt, dan gaat het hier bruisen. Dan gaat het publiek er achter staan, dat gebeurt in ieder stadion. Heel zuur."

"De vele wisselingen in het team hielpen daar ook niet bij, want we moesten even aanpassen", besprak de captain van AZ de positionele wisselingen die zijn ploeg onderging. De Alkmaarders speelden met vier verschillende spitsen in de tweede helft. "Je zag dat dat lastig voor ons was."