Dolberg: 'Ging naar huis, nam een biertje, keek Champions League en viel in slaap'

Dolberg: 'Ging naar huis, nam een biertje, keek Champions League en viel in slaap'

03-04-2019 10:23 Laatste update: 11:33
53

Kasper Dolberg drinkt na de wedstrijd een biertje om 'te ontladen'. Dat vertelt de Deense spits in de YouTube-show 'Bij Andy in de auto'.

Wanneer Van der Meijde de 21-jarige Deen vraagt of hij vaak uitgaat en drinkt, reageert hij ontkennend. "Nee, niet echt. (...) Maar ik vind een biertje heerlijk. Ik drink altijd een biertje na de wedstrijd om te ontspannen", legt hij uit.

Dolberg begint vervolgens over de dag ervoor, toen Ajax thuis tegen PEC Zwolle speelde en pas laat in de wedstrijd won (2-1): "Je zit dan vol adrenaline enzo. Dan moet je rustig worden. Dus ik ging naar huis, nam een biertje, keek Champions League en viel in slaap", vat hij zijn avond samen.

Verder vertelt de Deen dat hij op dertienjarige leeftijd de keuze moest maken tussen voetbal en handbal. "Ik ging naar een andere school, een sportschool. Je moest kiezen tussen handbal en voetbal. Mijn ouders handbalden allebei en dat vond ik ook heel leuk. Al mijn vrienden die naar die school gingen, gingen ook handballen. Uiteindelijk koos ik voor voetbal."