Memphis haalt uit naar Bonucci: 'Teleurgesteld in je reactie als aanvoerder'

Memphis haalt uit naar Bonucci: 'Teleurgesteld in je reactie als aanvoerder'

03-04-2019 15:53
91

Memphis Depay heeft het opgenomen voor Juventus-speler Moise Kean. De aanvaller van De Oude Dame werd dinsdagavond racistisch bejegend door de fans van Cagliari, maar kreeg naderhand ook kritiek op die manier van juichen na zijn doelpunt.

Kean reageerde op de racistische uitingen door na zijn goal provocerend voor het publiek te gaan staan. Teamgenoot Leonardo Bonucci liet na afloop van het duel (0-2 overwinning) weten dat Kean anders had moeten reageren en dus zelf deels schuldig  was aan de onrust. 

Olympique Lyon-speler Memphis Depay voelde zich geroepen om te reageren op Bonucci. 'Ik ben teleurgesteld in je reactie als aanvoerder van Juventus', zegt Depay tegen Bonucci via Twitter. 'De jongen moet het vieren zoals hij wil. Zijn rol is essentieel voor het team en hij speelt met veel trots voor zijn land Italië. Hij moet hiervoor gerespecteerd worden', vindt Memphis.

Eerder stak Memphis via social media de jongeling van Juve al een hart onder de riem. 'Een schande dat we anno 2019 nog steeds over racisme moeten praten. We zijn allemaal gelijk!', schreef hij bij een foto van Kean.

Lees ookKean racistisch bejegend: 'Geef de daders een levenslang verbod'