Update: Fortuna Sittard gaat akkoord met fikse schorsing na elleboogstoot

Update: Fortuna Sittard gaat akkoord met fikse schorsing na elleboogstoot

04-04-2019 14:18 Laatste update: 14:18
29

René Eijer heeft geen goed woord over voor de elleboogstoot van José Rodriguez, in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en ADO Den Haag. Rodriguez (24) haalde in het strafschopgebied ineens uit naar Shaquille Pinas en moest met rood vertrekken.

"Een domme rode kaart. Dan moet je knokken voor een punt. Je gaat de wedstrijd in om drie punten te pakken", zegt Eijer na de 0-0 voor de camera van FOX Sports. Eijer had niet verwacht dat Rodriguez zoiets zou doen. "Het is een ervaren jongen. We hebben hem nog niet gesproken. Hij is heel slim verborgen in een hoekje gaan zitten, zodat niemand hem kon vinden."

Eijer gaf toe dat hij de beelden op het moment van het interview nog niet had gezien, maar er wel vanuit is gegaan dat de rode kaart terecht was. "We moeten de beelden nog eens goed analyseren, maar het is wel een bewuste en terechte rode kaart. Het is ongelooflijk dom, écht dom. Kevin (Hofland, red.) sprak met Pinas. Hij zei dat hij nog niet eens wat heeft gezegd. Ik ging voor hem staan, tot ik die ellenboog kreeg."

Ook de Fortuna-spelers zijn boos op Rodriguez, vertelt Eijer aan de NOS. "De spelers zijn ook boos. Je hele team wordt gedupeerd. Hij gaf hem een elleboogstoot terwijl er niets aan de hand was. Van hem verwacht je het niet."

Update 14:15 uur: Fortuna Sittard is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie van de KNVB om José Rodriguez voor vier wedstrijden te schorsen. De club heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de 'even onnodige als terechte rode kaart', zo laat de club op de website weten.

Rodriguez deelde in de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit het niets een elleboogstoot uit aan verdediger Shaquille Pinas. Hij kreeg daarop direct de rode kaart.