Veltman lijkt de voorkeur te krijgen en mag Ronaldo afstoppen: Ik voel me sterk

Veltman lijkt de voorkeur te krijgen en mag Ronaldo afstoppen: "Ik voel me sterk"

04-04-2019 09:37
107

Joël Veltman lijkt tegen Juventus de geschorste Noussair Mazraoui te vervangen. Trainer Erik ten Hag gaf woensdagavond tegen FC Emmen nog de voorkeur aan Rasmus Kristensen, maar liet weten dat Veltman 'zijn kans nog wel krijgt'.

Volgens De Telegraaf bedoelt de trainer dat Veltman de rechtsback van dienst zal zijn tijdens de volgende twee wedstrijden: Willem II-uit op zaterdag 6 april en Juventus-thuis op woensdag 10 april. Veltman is bijna een jaar lang uit de roulatie geweest met een kruisbandblessure, maar nadert langzaam maar zeker zijn topconditie. "Ajax heeft drie oefenduels geregeld en ik ben nu tegen FC Emmen voor de vijfde keer ingevallen. Ik voel me sterk, maar heb nog niet de conditie van Daley Blind of Matthijs de Ligt."

Veltman mag zich in Tilburg waarschijnlijk meten met Vangelis Pavlidis, vier dagen later wacht Cristiano Ronaldo, mits de Portugese superster op tijd hersteld is van zijn hamstringblessure. "Ik denk dat ik daar klaar voor ben", blikt de verdediger vooruit op een mogelijke confrontatie met CR7.