SPORT: Ajax 'zeer geïnteresseerd' in 21-jarige middenvelder van Barcelona

SPORT: Ajax 'zeer geïnteresseerd' in 21-jarige middenvelder van Barcelona

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 11:46do 04-04-2019 om 11:46

Laatste update: donderdag 4 april 2019 om 11:52do 04-04-2019 om 11:52

Ajax onderzoekt de mogelijkheid om Carles Aleña over te nemen van FC Barcelona. Dat meldt SPORT. De Spaanse middenvelder komt amper aan de bak in Camp Nou.

Ajax is volgens de Catalaanse krant 'zeer geïnteresseerd' om Aleña te huren van Barça. Het 21-jarige toptalent krijgt weinig speelminuten van trainer Ernesto Valverde en kan mogelijk volgend seizoen kilometers maken in Amsterdam. Ajax gelooft naar verluidt dat Aleña perfect in het elftal van Erik ten Hag zou passen.

Het is geen geheim dat Ajax en Barça overwegen een samenwerkingsverband aan te gaan. In dat kader werden verschillende talenten gelinkt aan een (huur)transfer naar de Johan Cruijff Arena, maar vooralsnog is van een concrete deal geen sprake. SPORT meldt dat eerst de megatransfer van Matthijs de Ligt afgerond moet worden.

In de onderhandelingen tussen Ajax en Barça - ook bij de recordtransfer van Frenkie de Jong - zou de naam van Aleña wel zijn gevallen. Mocht de Spaanse middenvelder groen licht krijgen om in de zomer elders ervaring op te doen, dan zou Ajax een goede kans maken.

Aleña speelde dit seizoen elf competitiewedstrijden voor Barcelona, waarvan drie als basisspeler. Dinsdagavond tegen Villarreal (4-4) was hij nog invaller. Ajax lijkt zich op korte termijn overigens met een andere middenvelder te versterken: Razvan Marin komt mogelijk donderdag over van Standard Luik

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws