Kristensen weet niet waarom hij begon in Emmen: 'Heb er ook niet naar gevraagd'

Kristensen weet niet waarom hij begon in Emmen: 'Heb er ook niet naar gevraagd'

04-04-2019 13:19 Laatste update: 13:21
31

Rasmus Kristensen heeft geen idee of trainer Erik ten Hag voor hem of Joël Veltman kiest in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De rechtsback vroeg de trainer niet om uitleg toen hij hoorde dat hij tegen FC Emmen in de basis zou staan.

“Ik sprak de coach alleen een dag voor de wedstrijd toen hij me vertelde dat ik zou spelen. Ik heb geen idee", aldus de Deen tegenover Ajax Life over waarom hij in de basis begon tegen Emmen. "Ik heb er ook niet naar gevraagd. Zo’n type speler ben ik niet. Als de trainer me nodig heeft, ben ik er en doe ik honderd procent mijn best. Joël viel ook goed in. Op dit moment in het seizoen hebben we elkaar gewoon allemaal nodig en moeten we elkaar scherp houden."

Vaste rechtsback Noussair Mazraoui is geschorst voor de komende twee wedstrijden tegen Willem II (uit) en Juventus (thuis). Kristensen voelt niet meer druk nu Veltman steeds fitter begint te worden. "Nee. Als de trainer met mij wil spelen, moet ik er klaar voor zijn. Ik zal alles geven. Vandaag ging het in ieder geval goed. Het is altijd fijn om te spelen als je weinig minuten maakt. En meestal winnen we ook als ik speel. Dat is ook fijn."

Tegen PSV kwam Kristensen als invaller binnen de lijnen. "Het ging best aardig. We speelden 4-4-1 en door de rode kaart van Noussair moest ik af en toe bij Joël helpen om Angelino te verdedigen. Het was mijn meest intense wedstrijd ooit. Toen David die derde goal maakte, voelde dat onbeschrijfelijk."

Lees ookVeltman lijkt de voorkeur te krijgen en mag Ronaldo afstoppen: "Ik voel me sterk"