Poldervaart reageert: Ik gooi 26 jaar en een paar maanden weg, ik weet het

Poldervaart reageert: "Ik gooi 26 jaar en een paar maanden weg, ik weet het"

04-04-2019 18:52 Laatste update: 18:57
27

Adrie Poldervaart besloot woensdagavond na de 2-1 nederlaag tegen hekkensluiter NAC Breda dat hij wilde opstappen bij Excelsior. Hij ziet daarmee een droom uiteenspatten.

Poldervaart was liefst 25 jaar werkzaam voor de Kralingers. Eerst als fysiotherapeut en sinds afgelopen zomer als hoofdtrainer. "Mijn gevoel zei me dat ik niet verder kon. Het was iets van de laatste weken", reageert hij in gesprek met Voetbal International. "Ik heb er alles ingestoken, maar voor mijn gevoel onvoldoende teruggezien. Heel erg pijnlijk voor mij natuurlijk. Dit wilde ik zo graag, dit was mijn kans."

"Ferry (de Haan, algemeen directeur, red.) en Wouter (Gudde, commercieel directeur, red.) hebben me nog op andere gedachten proberen te brengen, maar het was duidelijk voor mij. Ik gooi 26 jaar en een paar maanden weg, ik weet het", vervolgt Poldervaart, die er geen 'nachtje meer over hoefde te slapen'. "Als ik iets in mijn hoofd heb, ben ik daar lastig van af te brengen. Het is ook maar een gezegde hè, denk er nog een nachtje over. Als je slaapt denk je niet."

Naar eigen zeggen kon hij de selectie niet meer triggeren, maar als Excelsior gelijk had gespeeld tegen sc Heerenveen en NAC had het heel anders kunnen lopen. "Ik denk het eerlijk gezegd wel. De eventuele punten verdoezelen je gevoel. Ik moet eerlijk zijn, duidelijk zijn naar anderen. Als ik moet kiezen tussen Excelsior en Adrie Poldervaart dan kies ik voor Excelsior. Ik heb mijn kans gehad en die onvoldoende gegrepen."

Lees ookPoldervaart verrast en stapt op bij Excelsior: "Persoonlijk drama voor Adrie"