Poldervaart verrast en stapt op bij Excelsior: Persoonlijk drama voor Adrie

Poldervaart verrast en stapt op bij Excelsior: "Persoonlijk drama voor Adrie"

04-04-2019 10:20 Laatste update: 10:31
84

Adrie Poldervaart en Excelsior gaan uit elkaar. De 48-jarige trainer, die aan het begin van het seizoen instapte, heeft na de 1-2 nederlaag tegen hekkensluiter NAC Breda zijn ontslag ingediend.

Dat bevestigt Excelsior donderdagochtend via de officiële kanalen. "De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken", verklaart Poldervaart. "Het clubbelang staat nu voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste."

"Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep. Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken."

Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, betreurt de beslissing van Poldervaart. "Het tekent hem dat hij deze keuze in het belang van Excelsior heeft gemaakt. De club heeft in zijn ogen nu iemand anders nodig. Wij vinden dit vooral ook een persoonlijk drama voor Adrie. Ik ga ervan uit dat een ieder beseft dat het niet kan zoals we gisteren voor de dag kwamen en dat het echt anders moet willen wij het Eredivisie-schap veiligstellen."

De trainingen van Excelsior worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer André Hoekstra en de rest van de staf. 'De club gaat zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voor de rest van het seizoen', klinkt het.