Marin: 'Dat was belangrijk om voor Ajax te kiezen, niet elke coach doet dat'

Marin: 'Dat was belangrijk om voor Ajax te kiezen, niet elke coach doet dat'

04-04-2019 19:37
41

Razvan Marin ziet zichzelf niet als de vervanger van Frenkie de Jong bij Ajax. De 23-jarige Roemeense middenvelder is een ander type speler, vertelt hij in een eerste interview met Ajax TV.

"Het is moeilijk in woorden uit te drukken wat ik nu voel. Ik wil hard blijven werken en mezelf blijven ontwikkelen", steekt Marin van wal na het afronden van zijn transfer. "Het is een mooie club voor jonge spelers. Ook voor mij, ik ben pas 23 jaar oud. Ik wil mezelf verbeteren en ik denk dat Ajax daarvoor de beste optie is. Ik kan niet wachten om in de Ajax-kleuren te spelen."

Wedden

Meer odds

"Iedereen kent Ajax, iedereen kent de grote spelers die uit de jeugdopleiding komen. En die daarna naar grote clubs gaan", vervolgt Marin. "Ik heb ook wat gesproken met Christian Chivu. Hij zei dat Ajax op dit moment de beste optie is voor mij. Om verder te groeien. Als ik serieus ben en hard werk, dat het dan goed komt." Marin zat eveneens om tafel met trainer Erik en Hag. "Ik heb de trainer een paar weken geleden ontmoet. We hebben gesproken over de plannen voor de toekomst. Dat was ook een belangrijk punt om voor Ajax te kiezen, want niet elke coach doet dat. Hij wilde mij echt heel graag hebben."

De Roemeense international wordt gezien als opvolger van Frenkie de Jong, maar elke vergelijking gaat volgens hem mank. "Ik denk dat we twee verschillende soorten spelers zijn. Hij staat dichter voor de verdediging. Hij kan heel goed passen. Hij kan tegenstanders uitschakelen tijdens de wedstrijd. Ik ben dynamischer, wil meer in de zestien van de tegenstander komen en scoren en assists geven", aldus Marin. "Ik kan zeggen dat ik een goede pass heb en het spel goed lees. Dat zijn mijn beste kwaliteiten."