'Een ambitie in mijn leven is om voorzitter te worden van FC Twente'

'Een ambitie in mijn leven is om voorzitter te worden van FC Twente'

05-04-2019 07:28 Laatste update: 07:38
57

Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck wil ooit voorzitter worden van FC Twente. Dat stelt hij in een uitgebreid interview met TC/Tubantia.

"Een ambitie in mijn leven is om voorzitter te worden van FC Twente. Dat meen ik echt, dat wil ik", aldus Schimmelpenninck. Hij verwacht niet dat dat op de korte termijn zal gebeuren. "Eerst ga ik nog andere dingen doen, in Zweden en Kroatië wonen. Na de landstitel van 2038 en de daaropvolgende degradatie stap ik in, dan ben ik 54 jaar. Dat is een deal."

Schimmelpenninck ziet dat zijn club weer langzaam omhoog kruipt en denkt dat ook andere clubs de Tukkers graag weer terug zouden zien in de Eredivisie. "Het fatsoenlijk, nadenkende deel van voetballend Nederland weet nu dat het toch behoorlijk saai is in de Eredivisie met alleen Ajax en PSV. Laten we wel zijn: AZ is rammend saai. Utrecht en Feyenoord ook. En het was even leuk dat Fortuna Sittard promoveerde, maar dat was na drie wedstrijden ook wel klaar. Dat is ook niks. Ik denk dat het besef er is dat ze niet zonder Twente kunnen."

Volgens de Quote-hoofdredacteur komt die tijd vanzelf weer. "Er is één constante in de geschiedenis van FC Twente: het gaat altijd alle kanten op, dus ook vast weer een keer de goede kant. Het zou mooi zijn als er weer een keer een nieuwe spits opstaat, een fijne middenvelder en het voetbal weer leuk om te zien wordt. Dat het weer over die leuke ploeg uit Enschede gaat, zoals in 2006. Fred Rutten was trainer. We hadden een team met Brama, Engelaar en Zomer. Met N'Kufo, die nog niet versleten was zoals in 2010. Dat."

Lees ook'Gemeente Enschede wil 5 miljoen kwijtschelden, wanneer FC Twente Hengelo verlaat'