'Ik vind spelen in De Kuip mooi, maar veel andere jongens waren geïmponeerd'

'Ik vind spelen in De Kuip mooi, maar veel andere jongens waren geïmponeerd'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 07:48vr 05-04-2019 om 07:48

Laatste update: vrijdag 5 april 2019 om 08:11vr 05-04-2019 om 08:11

SC Heerenveen beleefde donderdag in Rotterdam-Zuid een voetbalavond om snel te vergeten. De ploeg die Ajax en PSV na de winterstop het vuur aan de schenen legde, verloor met 3-0 van Feyenoord en mocht nog blij zijn dat de VAR twee Rotterdamse treffers afkeurde.

Routinier Stijn Schaars viel kort na rust geblesseerd uit en zag even later hoe zijn ploeg de 2-0 van Steven Berghuis incasseerde. Volgens de 35-jarige linkspoot kampten enkele jonge ploeggenoten met de beruchte Kuip-vrees. "Ik vind het mooi om hier te spelen, maar veel andere jongens waren onder de indruk. Ik heb ze er vooraf nog voor gewaarschuwd, maar helaas", liet hij na afloop weten aan de Leeuwarder Courant. "Op de training gaat het vaak goed, maar hier speelden we zó onrustig…"

Sam Lammers kon zich aanvallend totaal niet onderscheiden en bood de 1-0 op een presenteerblaadje aan bij tegenstander Nicolai Jörgensen. "Ik wilde de bal aannemen met de borst en meteen wegwerken, maar ik zag niet dat er een Feyenoord-speler in de buurt was", baalde de PSV-huurling, die zich van zijn meest zelfkritische kant liet zien. "We speelden denk ik een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Ik heb zelf geen enkele kans gehad. Dat ligt ook aan mezelf hoor. Ik was zelf ook niet goed."

Lees ook: Feyenoord geeft Heerenveen ondanks twee afgekeurde treffers eenvoudig klop

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws