Van Bommel: 'Als het elftal minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem'

Van Bommel: 'Als het elftal minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem'

05-04-2019 14:42
73

Mark van Bommel is gelukkig met het optreden van Steven Bergwijn en Gastón Pereiro tegen PEC Zwolle. Het duo had een belangrijk aandeel in de 4-0 zege.

Bergwijn was met een knappe solo verantwoordelijk voor de tweede PSV-treffer. "Op zo'n moment voel ik me meer speler dan trainer", verklaart Van Bommel, geciteerd door de PSV-website, zijn reactie op het doelpunt. "Ik was blij voor Steven dat hij scoorde. En het was een mooie goal."

Pereiro scoorde niet, maar wist met zijn goede spel de aandacht op zich te vestigen. "Het is een speler met bijzondere kwaliteiten", vindt de trainer, die de laatste weken zelden een beroep deed op de Uruguayaan. "Gastón is gewoon een speler die een elftal nodig heeft. Als het elftal wat minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem."

"Het mooie is dat Gastón een speler is die niet in de war raakt als hij een tijdje niet speelt. Aan hem merk je niet dat hij een tijdje niet heeft gespeeld. Dat is ook onverstoorbaarheid. Dat is een kwaliteit", besluit Van Bommel.